Amsterdamse uien

Mandje Mokum - Amsterdamse uienOp hofje van Wijs na is de Leeuw zuurwaren het oudste bedrijf van Mandje Mokum.  Al sinds 1850 legt familie de Leeuw zuur in. Isaac de Leeuw is anderhalve eeuw geleden zeer succesvol begonnen met het verkopen van zuur en sindsdien is er zo min mogelijk aan de succesvolle formule veranderd. Verander nooit een winnend recept.

Zuur inleggen werd vroeger noodgedwongen als conserveringstechniek gebruikt omdat er geen koelkasten waren. Inleggen was een ideale manier op voedsel te bewaren en ook buiten het seizoen deze producten te eten. De Leeuw zuurwaren is begonnen in de Rivierenbuurt en is hier nog altijd gevestigd. ‘Was vroeger inleggen noodzakelijk tegenwoordig worden onze producten gezien als delicatesse’ aldus de huidige generatie De Leeuw.

Gezien de ambachtelijke bereidingswijze, de natuurlijke manier van werken, de geschiedenis en de naam & smaak van de Amsterdamse uiten, past dit product zeer goed bij Mandje Mokum!

De Amsterdamse Uien maken onderdeel uit van de cadeaumanden Het Mandje Mokum, de Klassieke Mand en de Mannenmand.