Biltong van Frank’s Smokehouse

Biltong van Frank's SmokehouseBiltong komt toch uit Zuid Afrika?!?! Waarom zit het dan in een Amsterdamse cadeaumand??

De Nederlandse invloed op dit stukje vlees begint al bij de naam biltong. Van oorsprong verwijst ‘bil’ naar het gedeelte van het dier waar het vlees afkomstig van is, en ‘tong’ naar de vorm van het eindproduct. Overigens wordt biltong niet van een specifiek dier gemaakt, dit kan van rundvlees gemaakt worden, kudu, struisvogel etc.

De allereerste Nederlandse kolonisten in Zuid Afrika waren al liefhebbers van dit gedroogde vlees. Door deze conserveringstechniek was het vlees beschermd tegen bederf en kon het daarom makkelijk meegenomen worden op de barre ontdekkingstochten door dit land.

Ook in Amsterdam wordt deze heerlijke snack op authentieke wijze gemaakt bij Frank’s Smokehouse. Hier wordt uitsluitgend gewerkt met zorgvuldig geselecteerde partijen vlees uit duurzame bronnen waarbij dierenwelzijn, milieuvriendelijkheid en gezondheid voorwaardelijk zijn. Deze biltong bestaat uit rundvlees gekruid met korianderzaad. gedroogd en gerookt tot de perfecte smaak is bereikt!

Biltong maakt deel uit van onze Amsterdamse Biermanden!