Brandt & Levie Worst

Mandje Mokum - Brandt en Levie worstWaarom worden Nederlandse varkens naar Italië geëxporteerd en de droge worsten geïmporteerd? Kunnen we niet beter zelf in Nederland die droge worst maken? Drie Amsterdamse koks besloten naar Italië af te reizen om zelf de ambacht van het worsten maken te leren. Een jongensdroom kwam uit en de heerlijke worsten van Brandt en Levie zijn het resultaat!

De mannen van Brandt en Levie hanteren twee principes: dieren moeten goed behandeld worden en waarde moet je zelf creëren. Er wordt nauw samengewerkt met lokale boeren en onnodig CO2 wordt uitstoot voorkomen. Biggen mogen naar buiten en er wordt zoveel mogelijk lokaal en gevarieerd voer gebruikt. De manier waarop Brandt&Levie met hun vak omgaan spreekt veel mensen aan de de vraag naar hun worsten wordt groter en groter.

Recentelijk hebben de mannen van Brandt&Levie dan ook een slagerij geopend in de houthavens van Amsterdam. In dit niet te missen knalroze gebouw wordt je allervriendelijkst ontvangen en kan je een blik werpen in de productiekeuken. Naast droge worst maken deze mannen ook verse worsten en zijn ze leverancier van een groot aantal horecagelegenheden in Amsterdam. Ook zijn ze aan het experimenteren geslagen met restproducten en maken ze van varkensvet net zoals vroeger zeep.

Brandt& Levie vinden wij een inspirerend voorbeeld van ondernemerschap, Amsterdamse durf, pure ambacht en maatschappelijk verantwoord werken. Brandt&Levie mag dus niet ontbreken in Mandje Mokum!

De kans is groot dat jij al een keer zo’n lekker worstje van Brandt&Levie hebt geproefd! Niet…?! Bestel dan nu een Mandje Mokum en laat je verrassen door de heerlijke smaak van deze worst en de andere Amsterdamse producten!

Brandt & Levie worst zit in de Mannenmand, de Biermand en Het Mandje Mokum.