Gorilla Bar van de Chocolatemakers

Wist je dat Amsterdam de grootste cacao importeur ter wereld is? De Amsterdamse Chocolatemakers zijn hier ook onderdeel van en laten elk jaar een zeilschip met cacaobonen in de haven in zeilen voor de productie van de lekkerste chocolade;de Gorilla Bar!

De cacaobonen die zijn gebruikt voor de Gorilla Bar komen uit Virunga National Park in Oost Congo, Peru of de Dominicaanse republiek. De chocolatmakers kopen de bonen rechtstreeks bij de boeren in en betalen zo een eerlijke prijs en werken mee aan biologisch & duurzame landbouw.  Vermeldenswaardig is dat de berggorilla’s die in het Virungu National park leven met Mandje Mokum - Gorilla Baruitsterving worden bedreigd mede doordat de lokale bevolking een bedreiging vormt voor het leefgebied van deze dieren. Daarom is er besloten om cacaobomen te planten aan de rand van dit park. Deze bomen bieden de lokale bewoners een bron van inkomsten waardoor het leefgebied van de berggorilla’s ongerept blijft. DMet de aanschaf van deze Gorilla Bar steun je dus de bescherming van deze dieren en help je de lokale bevolking aan een betere toekomst!

Het gehele productieproces van de chocolatmakers laat zich kenmerken door duurzaamheid. Zo wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van groene stroom, worden de materialen hergebruikt, bestaat de compost van de Smultuin op de Stadshoeve in Waterland uit de cacaodoppen van deze Chocolatemakers, en wordt de Gorilla Bar in vetpapier verpakt die bij het oud papier kan i.p.v. het vervuilende aluminiumfolie.

Maar ondanks of dankzij al deze duurzaamheid is de smaak van deze Gorillabar onovertroffen!

De passie van Rodney & Enver, de chocolatmakers, de smaak en de duurzame werkwijze maakt dat dit product ook bij Mandje Mokum thuishoort.

Omdat we niet konden kiezen maakt De Gorilla Bar onderdeel uit van onze Maatschappelijk Verantwoorde MandHet Mandje Mokum, en Ook voor Koffieleuten…