Koggetjes van Banketbakkerij van Strien

Mandje Mokum - KoggetjesWist je dat dit koekje de winnaar is van de koekbakwedstrijd in 1934?Met zijn kleine stukjes butterscotch en echte grasboter rolde het koggetje als winnaar uit de bus. Koggetjes worden nog steeds volgens traditioneel recept gemaakt en het Koggetje is het een van de specialiteiten van Banketbakkerij van Strien.

De naam ‘koggetje’ is natuurlijk niet toevallig gekozen, het koekje is vernoemd naar het koggeschip. Als echte handelsstad barstte het vroeger in Amsterdam van de koggeschepen. Het schip was zelfs zo belangrijk voor de stad dat deze werd afgebeeld in haar oorspronkelijke stadszegel.

Bij van Strien geloven ze dat de combinatie van vakmanschap, een goed recept, goede grondstoffen, liefde en passie leidt tot het ultieme producten. De koggetjes zijn dus ook handgemaakt, de boter komt van koeien die grazen in de wei en de eieren zijn volledig biologisch van aard!  En de Koggetjes zijn heel erg lekker. Kortom, een uitstekend product voor Mandje Mokum!

De Koggetjes van banketbakkerij van Strien maken onderdeel uit van de Klassieke Mand, Het Mandje Mokum en Ook voor Koffieleuten…