Maatschappelijk Verantwoorde Mand

Houd jij van producten die op een eerlijke manier tot stand gekomen zijn? Waarbij de makers van de producten er op vooruit gaan? Waar eerlijke grondstoffen worden gebruikt? Waarbij winst niet de enige doelstelling van het bedrijf is? Dan is dit de mand voor jou!

Wat hebben brouwerij de Prael, brouwerij de 7 Deugden en de bakkerij van de Koeckebackers gemeen? Het zijn alle drie sociale werkplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Alle drie de ondernemers willen iedereen een kans bieden op en besloten hun proces zo in te richten om dit mogelijk te maken.

De Chocolatmakers en Moyee coffee geven op een andere manier invulling aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zij betalen een eerlijke prijs voor hun bonen en kopen rechtstreeks bij de lokale boeren in. Hierdoor worden tussenschakels weg genomen en verdient de lokale ondernemer een eerlijke prijs.

De chocolatmakers zijn daarbij in 2014 ook nog uitgeroepen tot duurzaamste MKB-er van Amsterdam – de aanplant van cacao om het leefgebied van de gorrila’s te behouden en werken ze aan ‘zero waste’ en verpakken ze hun chocola alleen in vetvrij papier – wat kunnen wij hier nu aan toevoegen?

Officieel mag je het geen jam noemen, dan had er meer suiker in moeten zitten, maar de spread van Potverdorie! past perfect in het MVO concept. In haar missie om voedselverspilling tegen te gaan gebruikt Charlotte alleen groente en fruit dat wordt ‘afgedankt’ door de grote supermarkten.

Tot slot hebben de uitjes en het zuur van Kesbeke ook een plekje in deze cadeaumand gekregen. Kesbeke combineert commerciële doelstellingen met een sociaal gezicht. Zo biedt Kesbeke werkplekken aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zijn stagiaires altijd welkom en wordt een gedeelte van de winst aan goede doelen geschonken.

Geniet van deze heerlijke, kwaliteitsproducten die gemaakt zijn door Amsterdammers met een groot maatschappelijk hart!

De Maatschappelijk Verantwoorde Mand bevat de volgende producten:

Alle producten zijn vergezeld van een kaartje waarop u het unieke verhaal achter het product kunt lezen.

Deze cadeaumand kost € 30,99
Plaats hier uw bestelling van deze mand.


In overleg is alles mogelijk, neem contact met ons op via info@mandjemokum.nl en wij passen de mand aan op uw wensen. Ook kunt u zelf cadeaumanden samenstellen, of kijk bij onze andere cadeaumanden!