Thee van het Hofje van Wijs

Mandje Mokum - Heksenthee Hofje van WijsWat hebben Cornelis Wijs, koloniale waren, de Warmoesstraat en heksenthee met elkaar gemeen? Meer dan je in eerste instantie zou denken.

In 1752 werd Cornelis Wijs in Nijmegen geboren, hij bleek later een geboren zakenman te zijn. Cornelis Wijs ging op 16-jarige leeftijd naar Amsterdam om de handel in te gaan. Toen hij 40 werd opende hij zijn eigen winkel ‘Coffij en Thee’ aan de Warmoesstraat. De thee werd uit China geïmporteerd en was het meest verkochte product. Naast deze geïmporteerd thee vanuit China verkocht Cornelis Wijs ook de heksenthee, een mix van lokale kruiden. Deze kruiden haalde hij uit de Warmoesstraat, de kruidentuin van Amsterdam.

Cornelis Wijs leeft al lang niet meer maar in het ‘Hofje van Wijs’ aan de Zeedijk wordt nog steeds de heksenthee volgens klassiek recept verkocht.

De heksenthee bestond dus al in de VOC & koopvaardij tijd. Een typisch authentiek Amsterdams product met een interessante geschiedenis, een waardevolle aanvulling voor Mandje Mokum.

De Heksenthee van het Hofje van Wijs maakt onderdeel uit van onze cadeaumanden Het Mandje Mokum, de Klassieke Mand en Ook voor Koffieleuten…